OVER ONS

Camping de Krosselt in Velden: Ongedwongen kamperen in Limburg. Gelegen aan de rand van een natuurgebied, gemakkelijk bereikbaar en volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsers.

Over Ons


Camping de Krosselt is opgericht in de jaren 50-tig door Wilhelm en Ciska van Haeff. Zij startten met een klein woonhuis in het bos. Aanvankelijk was het kampeerterrein enkel voor tenten bedoeld en heel spartaans. Er was alleen een centrale sanitaire voorziening met koud water. Na enkele jaren werd een kantine met een kleine winkel gebouwd (zie de foto met opschrift 1962).


Het traditionele kamperen maakte geleidelijk plaats voor de luxere caravans. Aanvankelijk waren dit nog kleine tourcaravans. Maar deze werden snel vervangen door grotere en luxere versies. Eind jaren zestig waren de losse plekken vervangen door vaste percelen en werden de caravans ook in de winter gestald op hun vaste plek. Begin jaren zeventig deed de stacaravan zijn intrede en binnen enkele jaren was de camping voor veel mensen een tweede thuis geworden voor de weekends en vakanties. Alle plekken werden voorzien met eigen aansluitingen op stroom, water en riolering.


Vandaag de dag heeft de camping  c.a.85  vaste plaatsen en c.a. 6 plekken voor passanten..


In jaren tachtig heeft de tweede generatie de camping overgenomen: Jo en Ans van Haeff. Om de camping levensvatbaar te houden is de camping uitgebreid en is het zwembad gebouwd. Om het zwembad meer te kunnen gebruiken is dit later overdekt met een uitschuifbaar dak en is het bad aangesloten op zonnecollectoren voor verwarming. Hierdoor is het bad een groot deel van het seizoen te gebruiken.


In 2007 heeft de derde generatie de camping overgenomen. Met iedere generatie komen ook veranderingen.  De kleine percelen worden sinds enkele jaren geleidelijk vervangen door grotere percelen om meer ruime te bieden.


De camping wordt gekenmerk door een informeel karakter. De geleidelijke veranderingen en de relatief kleine schaal hebben er voor gezorgd dat de camping geen strak uniform aanzien heeft. Iedere plek heeft een eigen uniek karakter dat bepaald wordt door de ligging, grootte en tuinaanleg.


Een actieve gemeenschap van vaste kampeerders organiseert gedurende het seizoen activiteiten voor jong en oud.


Onze doelgroep zijn mensen die de rust opzoeken en die een plek in de natuur willen waar ze hun vrije tijd door kunnen brengen.

Onze Plaatsen

Huur


Onze plaatsen varieren in prijs van c.a. 750 euro huur per jaar tot c.a. 1200 euro, afhankeljk van de grootte, ligging en extra's zoals bijvoorbeeld extra parkeerplek of huisdieren (honden).


Stroom en Water

Iedere plaats heeft een eigen stroom- en water aansluiting met verbuiksmeter. Het verbruik wordt per plaats individueel afgerekend.


Afvalkosten

Verdere kosten betreffen de afvalverwerking (aansluiting op riool en afvalcontainers).


Toeristenbelasting

Tot slot brengen wij voor de gemeente toeristenbelasting in rekening op basis van een forfaitaire berekening die ieder jaar door de gemeente opnieuw wordt vastgesteld.


Seizoen

Ons seizoen loopt van april tot en met september. Buiten deze periode is het kantoor, zwembad en horecagelegenheid gesloten. Vaste gasten kunnen dan nog wel verblijven op de camping. Permanente bewoning is niet toegestaan.


Als u interesse heeft in een vaste plek, kunt u een offerte vragen. Voor aan afspraak kunt u via de contactpagina met ons in contact komen..